Toekenningen

JaartalNaamBestemmingOnderwerp van studie
1996E. SchuuringCongres + werkbezoeken Washington, USAOnderzoek naar chromosoom 11q13 afwijkingen in humane maligniteiten
1996A. MolijnWerkbezoek Memphis, USAKarakterisering eiwitproduct van het MN1 kankergen
1997E. Mommers2 maanden Vancouver, CanadaNieuwe technieken mammacarcinoom
1997J. VeltmanHeidelberg, DuitslandPre-maligne stadia hoofdhalstumoren
1998A. Kruit2 jaar stage Palo Alto Californië, USABehandeling prostaatkanker
1998G. van Dam5 mnd national Cancer Institute Bethesda Maryland, USAOnderzoek naar applicatie nieuwe beeldvornende techniek om de verhoudingen tussen zuurstofrijke en zuurstofarme cellen te meten
1998A. Schroeyers3 maanden Biological Chemistry Los Angeles, USAonderzoek naar mechanisme dat resistentie tegen chemotherapie veroorzaakt
1999Erik BossStage bij Institute Biodiagnostics, CanadaOnderzoek naar het in kaart brengen van de metabole samenstelling van cystevocht uit ovariumtumoren
1999Rachel GilesHarvard, USAOnderzoek naar de rol van het CREB-bindend eiwit (CBP) bij het ontstaan van kanker
1999Gerrit-Jan Liefers6 maanden University Tokyo, JapanEigen maken van een aantal moleculair biologische techniken die zullen worden toegepast binnen een studie over mesorectale excisie (TME) bij rectumcarcinoom
2000Linda Diehl3 weken Atlanta, USARol van 4-IBB in de inductie van antitumor T-cel responsen
2000Annemarie van Hattum6 maanden Bethesda Maryland, USATopoisomerase I-remmers in humane experimentele colon- en ovariumkanker
2000Titia LansBethesda Maryland, USATransfectie tumor cellijnen met EMAP
2000Valerie de Haas?Detectie van minimal residual disease
2001Manon van EngelandJaar stage in John Hopkins Oncology Center Baltimore, USAOnderzoek naar associatie tussen voedingspatroon patiênten emt colonarcinoom en de DNA-methyleringsstatus
2001Jeroen Janssen6 weken in Lab. voor Experimentele Cardiologie in UMC UtrechtOnderzoek naar ontstaan van blastencrises die opteden in het beloop van chronische myeloide leukemie
2001Maurice ZeegersUniversity School of Medicine New York, USAOnderzoek naar genetische gevoeligheid bij prostaatkanker
2002G. KolfschotenUniversidad Autónoma Madrid, SpanjeOnderzoek rond de functie van het cytokine APRIL in tumoren en immunologische cellen
2002A. HollemanLaboratorium St. Jude Children's Hospital Memphis, USAPromotie-onderzoek naar het belang van defecten in het geprogrammeerde celdood(apaptose)pad als mechanisme voor cytostatica-ongevoeligheid bij kinderen met leukemie
2002D. van der SchaftUniversity of Iowa College of Medicine, USAOnderzoek naar de ontwikkeling van een angiogeneseremmer voor gebruik bij kankertherapie
2003Guido van den BroekBezoek John Hopkins Baltimore USAPromotie-onderzoek naar de RADPLAT-behandeling voor grote hoofd-halstumoren.
2003Arnon KaterUniversity of California-Dan Diego, USAOnderzoek naar immunogentherapie voor chronische lymfatische leukemie.
2003Femke de SnooLaboratorium van Jeff Trent, Humane Genoom Project, Baltimore USALinkage onderzoek om te komen tot de identificatie van een of meerdere nevus genen om tot een beter begrip te komen van het ziekteproces van de progressie van een atypische nevus tot een melanoom.
2003Sherry Wepplerlaboratorium van Prof. Michael Baumann in Dresden, DuitslandOnderzoek naar het belang van hypoxia in de ontwikkeling en behandeling van kanker.
2004Muriel Adankjaar Memorial Sloan Kettering Cander Center, New York USAOnderzoek naar van erfelijke borstkanker,in families met erfelijke borstkanker worden momenteel m.n.in de borstkankergenen BRCA1 en BRCA2 mutaties aangetoond, onderzoek naar de genexpressie van het X-chromosoom..
2004Francien van Nederveenwerkbezoek British Columbia Cancer Center Vancouver, Canada. Moleculair genetisch onderzoek naar nieuwe parameters om het biologisch gedrag van pheochromocytomen (PCC, zijn tumoren van het bijniermerg) te kunnen voorspellen.
2004Nicole Smeetscursus in San Diego, USAOnderzoek betreft de behandeling van basaalcelcarcinoom, een vorm van huidkanker.
2004Pieter van Vlierberghe3 maanden onderzoeksstage Harvard Medical School Boston, USAOnderzoeksproject met als doel om m.b.v. nieuwe gnoom-brede screening techniek met hoge resolutie zoals array-CGH en spectrale karyotypering (SKY) nieuwe genetische markers te identificeren
2004Hans van der Vlietjaar onderzoek in Beth Israel Deaconess Medical Center, Boston USAHet betreft onderzoek naar de rol van natural killer T (NKT)-cellen bij de afweer tegen solide tumoren
2005Yvonne Jonkers2 weken werkbezoek vakgroep Pathologie Universiteit Zurich, ZwitserlandDoel: expressie array data uit Zürich te koppelen aan die van de Universiteit Maastricht en zo kandidaat genen te identificeren die een rol spelen in de ontwikkeling en progressie van insulinomen.
2005Ruben de Kleinejaar verblijf in Center Molecular Imaging Researc, Boston USAOnderzoek betreft de angiogenese bij oesofaguscarcinoom waarbij via gelabelde tumorcellen m.b.v. de fluorescenti-pimonidazol probe, de hypoxie van tumoren in beeld worden gebracht en de angiogenese gevisualiseerd.
2005Jennifer Schellekens9 maanden Antony Nolan Research Institute London, EngelandOnderzoek naar de rol van Natural Killer cellen in hematopoïetische stamcel transplantatie. Het gaat om het karakteriseren van deze NK cellen van patiënten en donoren, van groot belang bij het selecteren van geschikte donoren bij patiënten met leukemie die uiteindelijk een stamcel transplantatie moeten ondergaan.
2006Koos Hovinga3 maanden Memorial Sloan Kettering Cander Center, New York USAstage op de afd. neurochirurgie, m.n.behandeling van hersentumoren zoals glioblastoma multiforma en 2 mnd onderzoek in het lab.van prof. Philip Gutin naar het belang van beenmergcellen voor het ontstaan van vaatgroei in hersentumoren.
2006Jesse Jansen3 maanden University Sydney, AustraliëHet betreft een promotieonderzoek naar de voorlichting over chemotherapie aan oudere patiënten.
2006Riejanne Seigers3 maanden Universiteit Bordeaux, FrankrijkDoor dit bezoek is het mogelijk ervaring op te doen in het werken met diermodellen die het promotieonderzoek naar effecten van chemotherapie op cognitie sterk ten goede komen..
2006Bas Wijnhoven2 jaar research Flinders Medical Center in Adelaide, AustraliëHet betreft in het eerste jaar een onderzoek naar genetische afwijkingen die een cruciale rol spelen bij het ontstaan van slokdarmkanker. In het tweede jaar zal hij voornamelijk werkzaam zijn als oncologisch chirurg van slokdarm en maag.
2007Quint le Duc4 weken Basel, ZwitserlandDeze stage is gericht op het leren van een techniek t.b.v. onderzoek naar oncogene transformatie.
2007Long Ly4 weken University Texas, USADe heer Ly werkt aan malanomen en wil een techniek leren om tumoren in te brengen in de oogbol van de muis en dit als onderzoeksmodel gebruiken.
2007Pim Huis in t Veld9 maanden University Götenborg, ZwedenOnderzoek naar HDAC’s. Deze stoffen doen ‘iets’ met DNA, maar wat precies is onduidelijk. Ze worden al toegepast bij patiënte.
2007Kim Smits3 maanden John Hopkins USAHet onderzoek gaat over ‘epigenetic silencing’, het aan- en uitzetten van genen d.m.v. methylering. De methyleringsstaat is een prognostische factor en is ook van therapeutisch belang, want te beïnvloeden door antibiotica.
2007Roos Cuperus3 dagen Mumbai, IndiaCuperus wil graag het jaarlijkse congres van de International Society of Pediatric Oncology in Mumbai bijwonen.
2008Jurgen Futterer4 weken BaltimoreHet onderwerp is ‘Cryotherapy of the prostate in patients with local recurrence after external beam radiotherapy’.
2008Ron Keizer3 maanden Uppsala ZwedenHet onderzoek beschreven in de aanvraag gaat over hypertensieve bijwerkingen van angiogeneseremmers.
2008Humberto Sánchez2 maande Kyoto UniversityTijdens zijn verblijf zal Sánchez onderzoek doen aan ' Real time visualization of human DNA repair processes by fast AFM isolated limb infusion' .
2008Joël Vos2 weken cursus Essex Summer SchoolDe statistiek-cursus is getiteld: ‘Multilevel analysis’. De opgedane kennis zal gebruikt worden in het promotieonderzoek naar de interpretatie, coping en medische en psychologische impact van DNA-uitslagen op patiënten en hun familieleden.
2008Maudy Walraven6 maanden John Hopkins UniversityHet onderzoek gaat over toxiciteit en resistentie tegen angiogeneseremmers.
2008Linda Zuurbier6 maanden Geroge Mason UniversityHet onderzoek richt zich op de karakterisatie van oncogenen signaalpaden bij kinderen met T-cel acute leukemie.
2008Merel Kimman1 maand Sydneyborstkanker
2008Jeanine Roodhart3 maanden“Effect van door chemotherapie geïnduceerde afgifte van endotheel progenitorcellen uit het beenmerg op tumorgroei, metastasenvorming en resistentie tegen chemotherapie
2008Saskia van de Schans1 maand German Cancer Center“Behandeling en overleving van non-Hodgkin lymfoom patiënten: variatie in behandeling en overleving
2009Marleen van der Kaaij4 x 6 weken CaenLong-term Survivorship in European patients treated for Hodgkin's Lymphoma
2009Hugo Aerts2 maanden Princess Margaret Hospital Toronto, CanadaSensitivity to therpeutic agents; assessed by using micro-array data and subsequent modeling of the EGFR pathway
2009Linda Douw4 weken CambridgeCONnectivity and networks in epilepsy patients with cranial tumours
2009Ellen Kerkhof6 maanden University, Michigan USADe introductie van MRI als primaire beeldmodaliteit in de radiotherapie
2009Anne Kleijn12 maanden HarvardLRP-reporter gen als monitor voor virale therapie van glioblastoma
2009Martijn Verheus8 dagen ,San Francisco, USADual Energy X-ray Absorptiometry (DXA) to detect Ductal Carcinoma In Situ (DCIS) in BRCA1/2 mutation carriers.
2009Sander Basten6 maanden Genentech, USACiliary protein LRRC50 as a novel tumor suppressor
2009Mariam Kerami jaar HarvardDiscoidin domain receptor 2 promotes migration, invasion and angiogenesis in glioma cells
2009Rob Verhoeven1 maand HeidelbergDe epidemiologie van zeldzame tumoren van de mannelijke genitaliën
2010Iris Dautzenberg1 maand Université Lyon, FrankrijkTowards refined reovirus oncolytics; comparison of different strategies to improve systemic delivery and tumor penetration
2010Ellen Roeloffzen1 maand Princess Margaret Hospital te Toronto, CanadaValidatie van een nomogram voor de predictie van acute retentie na iodium-125 prostaat brachytherapie
2010Frank Spaapen4 x 2 weken Imperial College, London, EngelandReplicating DNA at top speed - chromatin at risk
2010Mirte Streppel18 maanden Johns Hopkins, Baltimore, USAPredictive value of expression of biomarkers on disease progression in Barrett Esophagus
2010Diederik Duivesz3 weken Universiteit Turku, FinlandOntwikkelen van een ELISA-assay gericht op prostaatcarcinoomexosomen
2010Sjoerd Elias2 maanden, San Francisco, USAVoorspellen van biomerker positieve borstkanker
2010Anne Grotenhuis4 weken Texas, USAClassification and regression tree (CART) analysis for the identification of gene-gene and gene-environment interactions in the prognosis of urinary bladder cancer.
2010Gerben Duns3 weken, Vancouver, CanadaStudy of the tumor suppressive function of trimethylated Histon3 at position K36 in renal cells by combining ChIP-seq and RNA-seq data.
2010Anna Aalbers1 jaar, Bethesda, USADe klinische relevantie van mutaties in het telomerase complex bij kinderen met myelodysplastisch syndroom, kinderen met acute myeloide leukemie, en myeloide leukemie bij kinderen met Down syndroom.
2010Izabella Slezak-Prochazka3 maanden, Heidelberg, DuitslandIdentification of miR-155 biogenesis modulators by large-scale screen in B-cell lymphoma
2010Marleen van Loenen3 maanden, Cardiff, UKExploring inter-chain affinity of strong and weak competitor TCRs at a protein level
2011Rutgers Balvers6 maanden Houston USAHersentumoren
2011Coert Margadantmaand Glasgowwerkbezoek over “Regulation of 5 1 integrin trafficking by talin and kindlin”,
2011Johannes Matse3 maanden Los Angeles USA “Transcriptomic and proteomic analysis of saliva samples from patients with salivary gland tumours”.
2011Anouk Pijpe5 dagen workshop Washington USA5-daagse Workshop Radiation Epidemiology and Dosimetry
2011Katharina Uhr3 maanden New Yorkonderzoek naar “Identification of microRNA targeted mRNAs in a breast cancer cell line by Argonaute HITS-CL”,
2011Sander Bison2 maanden Melbourne AustraliëOptimalisatie van PRRT
2011Ilona Dekkers4 maanden Baltimore USAEpigenetic influences in pediatric leukemia
2011Sandra Geurts4 weken London, EngelandEvaluation of routine follow‐up controls in patients treated for cancer; the effects on life expectancy assessed for five common cancer types
2011Marigje Vernooij8 weken Cambridge, EngelandBirt-Hogg-Dubé syndroom: Opzuiveren van het folliculine-eiwitcomplex en het identificeren van zijn componenten.
2011Anna Wottuszkie2 maanden Haifa, IsraëlThe role of FPGS splicing in resistance to MTX
2012Marloes Gooden3 maanden Wurzburg, DuitslandOptimizing the tumoricidal potential of T-cells in ovarian cancer
2012Stanleyson Hato3 maanden JapanUnraveling the molecular mechanism of platinum chemotherapeutics-induced inactivation of STAT6
2012Baoxu Pang3 weken Boston USADoxorubicin mediated histone eviction and its consequence to DNA damage response and global gene transcription
2012Peggy Prickaerts4 maanden CanadaTumor hypoxia and cancer stem cells
2012Gerty Schreibelt6 weken Barcelona, SpanjeUptake and intrcellular routing of antigens by human blood dendritic cell subsets
2012Willemien van de Water5 maanden Tampa,Florida USAPrimair gemetastaseerd mammacarcinoom bij ouderen – een internationale vergelijking tussen gespecialiseerde en reguliere zorg
2012Nadine Bol3 maanden Fairfax USATailoring communication to older cancer patients
2012Ellen Hoekman2 dagen Brussel België3rd Course on Cryopreservation and Transplantation of Human Ovarian Tissue and Prenatal Follicle Isolation and In Vitro Culture
2012Julia Houthuijzen2 maanden Lousiville, USABLT2 function and chemotherapy resistance
2012Niek Maas3 weken Loughborough, EngelandProfiling of extracellular vesicles by scanning ion occlusion sensing as a non-invasive biomarker for glioblastoma multiforme
2012Wouter Numan6 maanden Niskayuna, USADevelopment of a Hybrid System for Hyperthermia Combined with MR Thermometry of Advanced Head and Neck Tumors:
2012Frederik Verweij3 maanden Madrid, SpanjeVerdieping binnen het lopende project (KWF-VU2007-3775) - imaging van miRNA T-cel-B-celoverdracht
2013Tommaso de Marchi 3 maanden Harvard, EngelandAbsolute quantitation of proteins predicting outcome after tamoxifen treatment: a SISCAPA-based method
2013Koen van der Mijn1 jaar Boston USAInteraction between sunitinib and HDM2 antagonists in renal cell cancer
2013Leonie Visser1 maand OsloRecall of information: the role of oncologists’ responding to patients’ distress and psycho‐physiological arousal. An experimental study
2013Daniëlle van der Waal2 maanden LondenObservational studies in breast cancer screening research: minimalizing bias
2013Aukema9-12 maanden Kiel Duitslandanalyse translocaties
2013de Graaff2 maanden Houston USAprimaire cellijn van liposarcomen
2013Stelloo3 maanden Fano Italiëtumorsupressorgen
2013Dik8 maanden San Francisco USAgekeken naar glioom in cultuur, behandelen in verschillende vormen van rt xx remmers
2013Heukelom6 maanden Houston USADosis meten
2013Wink4 weken Orsay FrankrijkLongkanker met protonen bestralen
2013Bol3 maanden OxfordImmunologen. Vaccinatiestrat melanomen pat mbt dendritische cellen
2014Heleen feenstra3 maanden New York USAproject 'American validation of a Dutch neuropsychological online test battery’
2014Milou Tenhagen2 maanden San Diego USAproject ‘Identifying Kaiso target genes in Invasive Lobular Carcinoma using Dam-ID’
2014Stephanie van de Wall1,5 maand Stockholmproject ‘Development of a next generation Semliki Forest virus-based cancer vaccine’
2014Susanne Blauwhof1 maand Canada project 'Muscle wasting in cancer (pre)cachexia’
2014Joris Hartman3 weken USAFeasibility of MRI-guided proton therapy’.
2014Inge van Gool1 maand EngelandRol van replicatie stress in cellijnen ter verklaring van de gunstige prognose van POLE-proofreading mutante endometriumcarcinomen’
2014Harmke Groot5 weken CanadaEvaluating the independent and joint effects of disease- and treatment characteristics and the (components of) the cardiometabolic syndrome on isschemic cardiovascular disease risk.’
2014Anne Steins2 weken Engelandleren van een techniek in project ‘De rol van het tumor micromilieu in een pancreascarcinoom’
2015Ghaith Bakdash3 maanden NewcastleOn the origin of BDCA1+CD14+ myeloid population’.
2015Anne Margriet Heijink1 maand USAIdentificatie van signaalroutes die chemotherapie gevoeligheid bepalen in triple-negatieve borsttumoren
2015Vashendriya Hira2 maanden SloveniëElucidating the role of cathepsin K activity in glioma stem-like cell niches
2015Willemijn Hobo2 maanden AntwerpenPD-L1/L2 silencing in IL15 DC to boost tumor-reactive T cell and NK cell responses
2015Renske Kruizinga4 maanden USAThe Life InSight Application Study (LISA): a randomized controlled trial to assess the role of an assisted structured reflection on life events and ultimate life goals to improve quality of life of cancer patients.
2015Anouk van der Hoorn6 maanden Cambridge

Differentiatie tussen tumorprogressie en therapie veranderingen

2015Fieke Hoff7 maanden Houston USAComputational approach to distinguish functional protein patterns between pediatric and adult Actute Myeloid Leukemia
2015Tomas Drizdal3 maanden New York USADedicated receive coil concepts for magnetic resonance-guided head and neck hyperthermia’.
2015Mark Mensink8 maanden Melboure AustralieInvestigation of the role of A1 in Myc-driven lymphomagenesis
2015Lenneke Cornelissen3 maanden Dundee SchotlandBitter sweet symphony: how tumor glycans orchestrate immune evasion’.
2015Annemieke Witteveen3 maanden Rochester USAINFLUENCE: INdividualised FoLlow-Up for breast CancEr.
2016Kasper Draaisma3 maanden Houston USABioinformatical expertise in the temporal evolution of brain tumors bases on NextGen sequencing data
2016Tomas Drizdal2 maanden Niskayuna USAIntegration of MR receive coil in hyperthermia head and neck applicator: Hands-on training
2016Lea Jabbarian3 maanden New York USABehandelvoorkeuren van patiënten met kanker’.
2016Fabiola Muller4 maanden Vancouver CanadaVermoeidheid na darmkanker in een dyadisch perspectief’.
2016Bas van der Velden3 maanden New York USAAssociatie van dynamische contrast-versterkte magnetische resonantie beeldvorming van het klierweefsel en overleving van patiënten met ER-positief mammacarcinoom: een validatiestudie’.
2016Anne Geijsen3 maanden Cambrigde UKThe use of untargeted metabolomics for analysing metabolite biomarkers in colorectal cancer: methodological and statistical challenges’.
2016Tiemo van Nijnatten2 maanden New YorkContrast administration in contrast-enhanced spectral mammography (CESM)’
2016Jan Verbeek6 weken Cleveland VSA prostate cancer risk prediction tool for primary care practice
2016Melissa Vos1 week Warschau PolenRecurrences of soft tissue sarcomas
2016Lotte Mousset3 maanden aan Bethesda, VSMetabolic and transcriptional signature of Akt-inhibited CD8⁺ early memory T cells
2017Robin Beekhof>6 maanden, Turijn, Italië Validation of hyperactive phosphokinases as predictive markers and alternative drug targets in metastatic colorectal cancer
2017Lucas Goense9 maanden, BostonSerious illness communication
2017Gottgens11 maanden, OxfordDoes HPV or p53 status influence the efficacy of AKT-­‐inhibition in hypoxic head and neck squamous
2017Linda Rainey4 maanden, Zwedencell carcinomas?
2017Jop Beugels1 maand Houston VSProject ‘Het herstel van het gevoel van de gereconstrueerde borst’;
2017Reilly de Groot2 maanden Edmonton, CanadaProject ‘Oral functioning in patients with a reconstructed maxilla by 3D­planned, prefabricated free vascularized fibula flaps’;
2017Timo Deist3 maanden Boston, VSProject ‘Prior knowledge modelling for lung radiotherapy outcome prediction’;
2017Aurelia de Vries Schultink 4 maanden Navarra, SpanjeProject ‘Mechanistic computational modeling of Acute Myeloid Leukemia (AML) disease progression and treatment effects of cytarabine’;
2017Marieke van der Noordaa 1 jaar San Francisco, VSProject ‘Identificatie van borstkankerpatiënten met een pathologisch complete respons van de axilla na neoadjuvante systeemtherapie’.
2018Remco Bastiaannet6 maanden Baltimore VSOntwikkeling van voorspellende dosimetrie voor radioembolisatie
2018Marthe de Jonge1 maand Palo Alto, Stanford VSUitgebreide karakterisatie van een uniek cohort van endometriumtumoren met een erfelijke BRCA1/2 kiembaanmutatie
2018Alberto Traverso4 maanden Toronto CanadaQuantitative imaging in magnetic resonance
2018Mirjam van de Velde6 maanden Memphis VSIndividualized treatment to prevent vincristine-induces perpheral meuropathy in pediatric oncology patients
2018Pieter Roelofs14 maanden Minnesota, VSDiscovering novel mechanisms regulating APOBEC3B gene expression in breast cancer
2018Tessa Scheffers3 maanden Salt Lake City, VSRecruitment strategies for an effective smoking cessation program for parents
2018Inge Ubink en Emma Wassenaar3 maanden Boston, VSDe oorsprong van longmetastasen en peritoneale metastasen in colorectaal carcinoom
2019Matthijs Cysouw 1 maand New York, VSproject ‘Predicting lymph node metastases of primary prostate cancer using novel high-throughput radiomics analysis of Prostate Specific Membrane Antigen PET-CT image’
2019Imke Demers 1 maand Heidelberg, DuitslandDevelopment of in vitro three-dimensional primary cultures of head and neck cancer to examine drug sensitivity and identify predictive biomarkers’.
2019Dian Kortleve 6 weken Cardiff, UKOnderzoek ‘Sensitive and semi-high throughput enrichment of tumor-specific CD8+ T cells to obtain therapeutic TCR products’
2019Elisabeth Peterse 12 maanden Seattle Washington VSOnderzoek getiteld ‘Improving the benefits while reducing the burden of colorectal cancer screening by personalizing screening recommendations’.
2019Mary-Ann El Sharouni 6 maanden Sidney, AustraliëOnderzoek ‘Cutaneous Melanoma in The Netherlands and Australia
2019 Joost Agelink van Rentergem3 maanden Houston, VSproject ‘Mobile cognitive assessment battery to better assess executive functioning in cancer patients’
2019Kaveri Aiyer3 maanden Boston, VSproject 'Histomorphological, immunohistochemical and molecular characterization of pre-cursor lesions in Lynch Syndrome associated gynecological cancer’
2019Musa Idris2 maanden Nantes, Frankrijkproject ‘Nervous gut and the road to colorectal cancer
2019Martijn Kolijn1,5 maand Thessaloniki (Griekenland)project ‘Employing NGS technology for improved, non-invasive early detection, staging and prediction of progression in lymphoma patients
2019Bibi Martens3 maanden Boston, VSproject ‘Dual energy CT and artificial intelligence in imaging of pancreatic cancer’
2022Anouk Eijkelboom4 maanden Oslo, NoorwegenImpact of the COVID-19 pandemic on breast cancer incidence, characteristics, and treatment in the Netherlands and Norway: what can we learn from each other?
2019Olivier Groot3 jaar Harvard Medical School, Dept. Orthopaedics. (Boston VS)Randomized controlled trial: laagmoleculaire heparine versus aspirine voor profylaxe van veneuze trombo-embolie bij musculoskeletale chirurgische oncologie.
2022Annemieke Witteveen4 maanden Cambridge en New York, VSDigital phenotyping bij borstkanker: dynamische voorspellingen en holistisch monitoren voor late effecten
2019Jurjen Versluis12 maanden Boston, VSproject ‘Dynamic prediction of outcome for older acute myeloid leukemia patients receiving allogeneic stem cell transplantation’
2022Anne-Rose Schut4 maanden in Milaan, IT

Natural behaviour of desmoid-type fibromatosis managed by active surveillance: the results of two prospective studies